Rudi Pauwels, de oprichter van het biotechbedrijf Biocartis, wordt uitvoerend voorzitter bij miDiagnostics, de ambitieuze spin-off van Imec die een snelle bloedtest ontwikkelt. De start-up, met Marc Coucke als grootaandeelhouder, moet zich bewijzen met het oog op een volgende kapitaalronde.

Rudi Pauwels zwaaide zo’n twee maanden geleden af bij Biocartis, het beursgenoteerde bedrijf dat minilabo’s maakt voor snelle bloedanalyses om ziektes op te sporen. ‘Hij is een serieel ondernemer die al met een aantal andere projecten bezig is’, was de karige uitleg bij zijn vertrek.

Een van die projecten is nu bekend. De Tijd vernam dat Pauwels als ‘executive chairman’ mee aan de kar gaat trekken van miDiagnostics, in veel opzichten de meest ambitieuze start-up van het land. MiDiagnostics werd in 2015 boven de doopvont gehouden door het Leuvense elektronica-onderzoekscentrum Imec, de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit, de Vlaamse overheid en de bekende ondernemers Marc Coucke (ex-Omega Pharma) en Michel Akkermans (ex-Clear2Pay). Samen brachten ze 60 miljoen euro startkapitaal aan, waarvan Coucke bijna de helft voor zijn rekening nam.

 

One Response

Comments are closed.